Shitje Fluturuese të armëve pas sulmeve në Paris

Tashmë këtë mëngjes, ashtu siç Aaron Cantú, kishte vënë re, rezervat e prodhuesve kryesorë të armëve - të cilat zakonisht janë të referuara si "industritë e mbrojtjes", - kanë...
Prodhuesit e armëve i kanë fluturuar Çmimet pas sulmeve në Paris

Sulmet terroriste tronditën Parisin në natën e premte. Që atëherë, presidenti i Francës ka premtuar “luftë” kundër ISIS dhe sot në mënyrë të konsiderueshme ka përshkallëzuar fushatën e bombardimeve në Siri. Edhe pse, Franca ka qenë duke e bombarduar ISIS-in në Irak që nga janari i fundit, dhe filloi bombardimin e grupit në Siri në këtë shtator.

Tashmë këtë mëngjes, ashtu siç Aaron Cantú, kishte vënë re, rezervat e prodhuesve kryesorë të armëve – të cilat zakonisht janë të referuara si “industritë e mbrojtjes”, – kanë kaluar numrin e shitjeve ditore:


 

Vini re se sa të menjëhershëm janë rritjet: Tregjet mezi mund të presin për të filluar blerjen. Kompania Dow përgjithshëm deri më sot është vetëm .12 për qind, duke i bërë këto hapa mjaft të theksuar.

Siç ka raportuar Reuters, publikuar në Fox Business, hetimi i zhvillimeve ka vënë në dukje lidhjen shkakore: “Aksionet e hapësirës ajrore dhe të mbrojtjes u rritën ndjeshëm të hënën si reagim ndaj sulmeve në Francë.”

E sektori privat përbri industrisë Ushtarake të Mbikqyrjes së shtetit fiton gjithmonë, por sidomos kur ‘lëngjet e luftës’ fillojnë të rrjedhin nga mediat.

Në mbrëmjen e së premtes Parisi ishte kthyer në një qytet terrori si pasojë e një serie sulmesh të koordinuara të cilat lanë mbi 120 të vdekur brenda sallës Bataclan [një sallë e famshme muzikore] ku ishte duke u zhvilluar një koncert.

Është raportuar se dy nga sulmuesit u vranë gjatë ndërhyrjes së policisë. Persona të armatosur hapën zjarr në një restorant në mesin e disa lokacioneve nëpër qytet. Thuhet se tetë sulmuesit kanë vdekur, shtatë prej të cilëve nga shpërthimet e veshjeve me bomba, një veprim vetëvrasjeje.

Një gjendje e jashtëzakonshme është shpallur nëpër Francë dhe kufijtë kombëtarë janë të mbyllur. Kjo tanimë konsiderohet të jetë një nga ngjarjet më të rënda terroriste për Francën, vetëm 11 muaj pas sulmeve ndaj magazinës satirike ‘Charlie Hebdo’.

është krim të largohesh nga polemika. ...

Ndërlidhje e artikujve të ngjashëm. ...