Abit Hoxha

Abit Hoxha është hulumtues dhe doktorant në Universitetin Ludwig Maximilian në Mynih të Gjermanisë, ku është përqendruar në krahasim të prodhimit të lajmeve në konflikte. Ai është autor i disa publikimeve shkencore në revista akademike dhe një libri për raportimin e mediave gjatë dhe pas luftës në Kosovë. Ka përfunduar studimet në Shkencë Politike, Gazetari dhe Politika të Mbrojtjes, Zhvillimit dhe Diplomaci në Kosovë dhe Angli. Abiti është aktiv në fushën e hulumtimeve të gazetarisë, medias, sigurisë, konfliktit dhe lëvizjeve sociale, është hulumtues i jashtëm në Qendrën Kosovare për Studime të Sigurisë dhe kontribuon për media ndërkombëtare.
 • Slaktivizmi si nevojë për shfryrje

  Slaktivizmi përdoret në shumicën e shfryrjes së presionit në Kosovë dhe atë më së shumti në mediat sociale. Rasti i një të riu kur kërcënoj kryeministrin është gjithashtu i ngjashëm me përkrahjen për protesta, kundërshtimin e demarkacionit, kundërshtimin e Bashkësisë së Komunave si dhe me aktivizëm tjetër....
 • Një doracak për humorin dhe të drejtën e shprehjes

  Për më tutje, vetë humori është punë shumë serioze - e thotë edhe Churchilli dhe po të ishte humori vetëm ndërmarrje që tallet me të dobëtit, punët e zakonshme apo politikisht korrekte, nuk do të ishte humor — Abit Hoxha...
 • The case of Afghan Taliban vs ISIS

  »The critical terrorism studies imply a wider inclusion of factors that impact such problems and tend to explain this phenomenon from a critical perspective, as well as explain the reasons and obstacles that are on path of negotiation« Abit Hoxha, for THE Frontliner...
 • Should we negotiate with ‘terrorists’ or not?

  »So the first problem starts with the terminology and the definition of terrorism as idea and action as well. ‘Terrorism’ or ‘terrorists’ are labels used to define the government perspective on ‘war on terror’ more than it is used to describe actions or ideas of the movements that are...
 • Portalet: Disidencë apo dekadencë

  Pas bisedave me disa pronarë dhe gazetar të portaleve në Kosovë, konkluzioni është se shumica ishin në njëfarë forme disidentë, sepse nuk e gjetën veten të sigurt në mediat ekzistuese. Njëri ishte kërcënuar nga pronari, një tjetër ishte sulmuar kur kërkoj rrogën dhe i treti nuk pa rrugë tjetër...
 • Is Kosovo in Russia's sights for Ukraine-style conflict?

  In 2010, Russia built the largest military base outside Russia since the end of Cold War. This military base, in Nis in the south east of Serbia, was established as a humanitarian base from which Russian aircraft would operate in times of natural disasters. ...
 • Russia’s Foreign Policy in Kosovo

  The Russian position over Kosovo hasn’t changed at all, even after such agreements with Serbia have been reached. This shows that Russian policy towards Kosovo is not only to support Serbia but to (mis)use Serbia for its own great power ambitions in international relations....

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...