Shkodran Ramadani

Shkodran Ramadani, është autor i rregullt tek 'THE Frontliner'. Ai është student i Universitetit Publik 'Hasan Prishtina' në Prishtinë, në fushën e Sociologjisë në nivelin MA. Shkodrani është i interesuar në interpretimin dhe anilizën filozofike të zhvillimeve politike në shoqërinë shqiptare dhe atë të huaj.
 • Anti-Amerikanizmi, anti-semitizmi dhe imuniteti përballë kritikës [I]

  Diçka e tillë kishte ndodhur edhe më herët dhe për një fenomen të tillë shkruhet edhe në Testamentin e Vjetër. Madje, mund të themi se vetë nocioni i anti-Semitizmit origjinën e ka në Biblën e Vjetër. Bëhet fjalë per Mbretin Ahab, që është epitomë e së ligës në...
 • Si ta shpëtojmë Kadarenë nga Kadareja? [II]

  Parrhezia është versioni sekular i rrëfimit të krishterë ose anasjelltas dhe Kadare para se të kërkojë nga ne që të konvertohemi kolektivisht në Krishtërim, më saktësisht në Katolicizëm, bën mirë që së pari ai vetë të jetë i krishterë, të bëhet një i tillë dhe të rrëfehet për mëkatet...
 • Miqësia, aleanca, liria e shprehjes dhe kriza e legjitimitetit [II]

  Pra, klasifikimi i Gashit kundrejt kritikëve të Delawies si ekstremistë të majtë dhe religjiozë çalon nga një mori inkoherencash, por edhe sikur kritikët e Delawies dhe ambasadorëve tjerë të jenë ekstremistë të majtë dhe fanatikë religjiozë, këta persona kanë të drejtë të ushtrojnë lirinë e tyre të shprehjes dhe...
 • Ritualet e patriotit normal shqiptar dhe transkripti i tij publik e i fshehur [I]

  Është e vështirë të paramendohet një botë ku ambasadorja e Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, do të guxonte të fliste zhurmshëm për fushatën elektorale në SHBA dhe të thotë se i vjen të vjellë nga Donald Trump apo nga ndonjë tjetër kandidat....
 • Si ta shpëtojmë Kadarenë nga Kadareja? [I]

  Jacques Derrida shkruante se mungesa e autorit është kusht i domosdoshëm për mbijetesën e gjuhës. Ai madje thotë se kjo ndodh krejt natyrshëm, sepse “të shkruash do të thotë të tërhiqesh prapa, të mos banosh brenda tekstit, por ta braktisësh atë....
 • Sistemi arsimor në Kili: histori dështimi dhe suksesi

  Analizë sociologjike nga Shkodran Ramadani për sistemet arsimore të disa vendeve të botës, ku dëshmohet se politikat e majta të uljes së pabarazisë sjellin rritje të cilësisë së arsimit, kurse politikat neoliberale edhe e ulin cilësinë e arsimit edhe e thellojnë hendekun social....
 • Mielli i Buzhalës

  Të gjithë aziatikët e otomanet i barazon me aktivitetin e Devollëve dhe njerëzve të tyre nëpër institucionet e shtetit. Kjo është sikur përmes mbiemrit “drenicak” të identifikosh hajninë, dallaverin dhe të gjitha të zezat tjera që kanë karakterizuar qeveritë e pasluftës....
 • Revolucioni i Dështuar Social i 1997-99

  E si mund t’i harrojmë vuajtjet kur plagët janë ende të hapura? Treguese për këtë dështim është edhe thirrja që grupacione të caktuara bëjnë në sakrificat e tyre. Gjuha shkon aty ku dhemb dhëmbi. Kërkojnë privilegje të panumërta në emër të kësaj sakrifice. ...
 • ‪Riktheje Vendin E Punës‬! pastaj ‪‎Riktheje Natën‬!

  Suedia ishte vendi me pabarazinë më të ulët ekonomike në botë gjatë shekullit të kaluar, kurse fakti që arritjet në barazinë gjinore ishin më të mëdhatë në botë, nuk është i rastësishëm. Përveç nivelit të lartë arsimor, ky sukses ishte bërë i mundur edhe për shkak të politikave sociale...

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...