Salih Mehmeti

Salih Mehmeti, është radio gazetar i pavarur. Aktualisht ai është duke vijuar studimet në degën e gazetarisë në Universitetin Publik "Hasan Prishtina", fakulteti i Filologjisë. S. Mehmeti, mes tjerash merret edhe me studime autodidaktike në fushën e historisë dhe politikës.
 • »Identiteti shqiptar në mesjetë« një polemikë post-mortum me Hasan Kaleshin

  Një pyetje që ngritet vazhdimisht është se si ndjesohej një shqiptar në mesjetë. A ishte vetëdija etnike e kufizuar vetëm brenda rretheve sunduese apo ajo kishte penetruar edhe vertikalisht në shoqërinë e asaj kohe? — Salih Mehmeti...
 • Mendësia e robit solli Nyrenmbergun për shqiptarët*

  Nuk është larg të vërtetës të thuhet se konformizmi është thelbi i shoqërisë shqiptare në Kosovë prej thuajse dy deceniesh: një rezignatë e pafundme e shoqëruar me pasivitet, imobilitet e me ndjenjë inferioriteti për gjithçka e ndaj gjithçkaje — Salih Mehmeti...
 • Sulltan Murati I »ishte pushtues i shqiptarëve dhe jo çlirues«

  Çdo rrëfim për betejën e 1389-ës e ka të pashmangshëm përimtimin e gjendjes së botës shqiptare në 30-vjeçarin e fundit të shekullit XIV. Pas rrëgjimit të Perandorisë jetëshkurtër të Car Dushanit, kryezotërit shqiptarë do të përfitonin nga rrethanat e reja për t’u pahëtuar si faktor me peshë në hartën...
 • Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

  Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti...
 • Biopolitika e Isa Mustafës*

  Në kabinetin e Qeverisë së Isa Mustafës nuk janë veç ministrat e Listës ‘Srpska’ ata që bëjnë riprodhimin e fjalëpërfjalshëm të fjalorit të Beogradit. Nuk mbesin prapa as ministra si Blerand Stavileci, fodullëku i të cilit shkon aq larg sa fyen krejt shoqërinë. Që të jemi më të saktë,...
 • Njeriu i revoltës

  “… diçka po m’ngreh për kit ven… Diçka po m’kap për kto gurina, për kta lisa të zgoruem, për at kolibë teme kah rrxohet… Jo, qe besa: ma mirë po rrnoj ngat therrave t’mija se midis fiqve t’huej!” (Adem Demaçi, Kthimi, Jeta e Re, 1953) “Për t’u zbatuar një shpërngulje...
 • UEFA INDULGES ANTI-ALBANIAN RACISM IN SERBIA

  I don’t want to introduce my letter with any hurtful word considering your reluctance to condemn the anti-Albanian racism displayed by Serbian fans. It is regrettable to see that a reputable institution like UEFA, which is supposed to be impartial in its judgments gives unstinting support to Serbia, in...
 • US and Turkey equally responsible for sowing religious radicalism in Kosovo

  What was once called as a revolution amongst Syrians who struggled to topple Assad, ended up in a sectarian conflict.   The hideous act of Lavderim Muhaxheri when he stabbed with a knife a defenseless Syrian boy, is nothing but a small piece of a larger picture fraught of...
 • Bondsteel-i të sqarojë kush është mizantropi L.M

  Akti i fundit prej mizantropi i individit, Lavdërim Muhaxheri ku shihet mehanxhar në dorë tek pren gurmazin e një djaloshi duarlidhur nga Siria, është veçsenjë pasqyrë e dhunës së pashembullt që ka përfshirë vendet e epërme mbi Eufrate Tigër. Kjo spirale dhune që ka përfshirë rajone të tëra të...

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...