• Njëmbëdhjetë Shtatori Tjetër

  Paratë e C. I. A., - ndihmuan për të paguar pronarët e kamionëve për ta sjellur vendin në një varfëri dhe uri të skajshme, veprimi i 'kamionistëve' ishte vdekjeprurës për qytetarin e thjeshtë kilian....
 • Chilean coup: 40 years ago I watched Pinochet crush a democratic dream

  Most foreign journalists had given up and left Chile after weeks of waiting, many returning from deprived and poor Santiago – proud but provincial – to bustling Buenos Aires and their homes across the Andes. The Washington Post had a correspondent, but not the New York Times; Newsweek, but...
 • Rising seas threaten everything from Wallops to resorts

  Because of accelerated sea-level rise, Delmarva may look very different in 30-40 years....
 • STOP Drilling Oil In The Amazon

  Climate health depends on keeping the oil in the ground in the Amazon and if the world really wants to avoid climate disaster, oil drilling in the Amazon MUST END. The oil industry must STOP destroying the Amazon simply for short-term economic gains. In May 2014, Ecuador’s government rejected a...
 • All Eyes on Cuba

  The restoration of diplomatic ties between Cuba and the United States has headlined the news for the past week with both countries agreeing to establish open economic and travel ties, marking the most significant shift in U.S. policy toward the communist island in decades....
 • 40 vjet nga Revolucioni i karafilave në Portugali: dështim a fitore?

  Më 25 prill të këtij viti u shënua 40 vjetori i Revolucionit portugez që njihet si “Revolucioni i Karafilave” (portugalisht: Revolução dos Cravos). Ndonëse ishte një prej përpjekjeve më serioze që prej mbarimit të Luftës së Dytë Botërore në Evropën perëndimore për një transformim të thellë shoqëror, shumë pak...

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...