• Obama administration most ‘dangerous’ to media in history

  USA Today Washington Bureau Chief Susan Page has added a sharper edge to this set of knives. Speaking Saturday at a White House Correspondents’ Association (WHCA) seminar, Page called the current White House not only “more restrictive” but also “more dangerous” to the press than any other in history,...
 • Hillary Clinton, Stalwart Friend of World’s Worst Despots, Attacks Sanders’ Latin American Activism

  »Is Hillary Clinton a credible voice for condemning support for despots and human rights abusers? To answer that, let’s review much more recent evidence than the 1980s« Glen Greenwald...
 • Krimi e Ndëshkim në Kosovë

  Politikanët janë të pajisur me pasaporta diplomatike, dhe për ta liria e lëvizjes nuk është një shqetësim. Ata janë gjithashtu të pasur, sidomos duke gjykuar CV-të e tyre kriminale. Pyetja është, pse BE-ja po ua ndalon qytetarëve lirinë e lëvizjes, por jo kriminelëve - një pyetje që më së...
 • ISIS survives largely because Turkey allows it to: The Evidence

  The Kurds of northern Syria, together with the Kurds of Turkey and Iraq, have been at war with ISIS since the latter rose up and declared their so-called caliphate. It was the Syrian Kurds and their Kurdish comrades in Turkey who helped rescue the Yezidis, after they had fled...
 • Paris Attacks Highlight Western Vulnerability, And Our Selective Grief And Outrage

  The sad reality is that these attacks will increase. You can’t stop five or eight people with a gun and a twisted ideology, just as you can’t stop an American or Australian military with a commercial, strategic and political interest in slaughter. — Chris Graham...
 • Slaktivizmi si nevojë për shfryrje

  Slaktivizmi përdoret në shumicën e shfryrjes së presionit në Kosovë dhe atë më së shumti në mediat sociale. Rasti i një të riu kur kërcënoj kryeministrin është gjithashtu i ngjashëm me përkrahjen për protesta, kundërshtimin e demarkacionit, kundërshtimin e Bashkësisë së Komunave si dhe me aktivizëm tjetër....
 • Një doracak për humorin dhe të drejtën e shprehjes

  Për më tutje, vetë humori është punë shumë serioze - e thotë edhe Churchilli dhe po të ishte humori vetëm ndërmarrje që tallet me të dobëtit, punët e zakonshme apo politikisht korrekte, nuk do të ishte humor — Abit Hoxha...
 • The case of Afghan Taliban vs ISIS

  »The critical terrorism studies imply a wider inclusion of factors that impact such problems and tend to explain this phenomenon from a critical perspective, as well as explain the reasons and obstacles that are on path of negotiation« Abit Hoxha, for THE Frontliner...
 • Should we negotiate with ‘terrorists’ or not?

  »So the first problem starts with the terminology and the definition of terrorism as idea and action as well. ‘Terrorism’ or ‘terrorists’ are labels used to define the government perspective on ‘war on terror’ more than it is used to describe actions or ideas of the movements that are...

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...