• Bob Dylan: fake, cultural thief, shameless and now… Nobel Prize winner

  Heathcote Williams doesn’t join the mountain of praise heaped on Bob Dylan for winning the Nobel Prize for Literature....
 • Rrugëtimi i një Gazetari – I –

  Kjo është një histori e veçantë e treguar për THEFrontliner.net - nga gazetari dhe korrespondenti shqiptar i luftës Vedat Xhymshiti. Historia është e ndarë në dy pjesë, dhe kjo është pjesa e parë e saj. Gazetar Xhymshiti, rrëfen tregimin e një udhëtimi të gjatë për luftën e tij profesionale,...
 • The Power of Nightmares: Baby It’s Cold Outside

  The two movements they inspired set out, in their different ways, to rescue their societies from this decay. But in an age of growing disillusion with politics, the neo-conservatives turned to fear in order to pursue their vision....
 • Jon Stewart has left the building!

  »My research continued, I realized that another superboss had come onto the scene: Jon Stewart. In a very short time, The Daily Show had discovered and launched a surprising number of comedy stars, including Steve Carell, Stephen Colbert, John Oliver, Ed Helms, and Rob Corddry« Sydney Finkelstein...
 • Netanyahu at War

  The polarized nature of the current political climate, and the sensitivity that surrounds Israel as a U.S. ally in the broader context of the Middle East, will likely color how many perceive “Netanyahu at War.” ...
 • Mos iu prekni dashurinë!

  Por, cili ishte sekreti i bijës së tij, Rejçëllit të vogël? Fajin për varfërinë dhe stagnimin ekonomik ia lënë zezakëve dhe çifutëve. Përgatisin të rinjtë për t’i luftuar “zgjebanikët” çifutë e zezakë....
 • Truqet sekrete të Kadaresë

  Kësisoj, Kadareja ngelet i madh, sikurse në shumë aspekte të tjera artistike, në mbulesën simbolike që ia bëri asaj që rrekej ta thoshte. Por, të rrezikuarit e Kadaresë shkonte gjer tek të shkruarit e kësaj novele. Ajo do të lindte vetëm kur regjimi i vjetër po vdiste…...
 • PSE ABSTENUAN DISA SHTETE QË E NJOHËN KOSOVËN?!

  Nëse nisemi nga numrat e fundit, janë gjithsej 58 shtete anëtare të Bordit Ekzekutiv, 32 tashmë e kanë njohur Kosovën, dhe nga fakti i fillimrreshtave të këtij lajmi të MPJ-së se janë 27 vota ‘pro’, atëherë nga matematika e thjeshtë e mbledhjeve dhe zbritjeve, rezulton se mungojnë edhe 5...
 • RRËFIMET E FINLANDEZËVE PËR SHQIPTARËT E KOHËS SONË

  »Libra të tillë na mundësojnë të shohim perspektivën e të huajve mbi ne, respektivisht të kohës më të re, pasi që deri më tash jemi marrë më së shumti vetëm me disa udhëpërshkrime të para 200 e 100 vitesh më parë, por jo edhe në dy dekadat e fundit!«...
1 2 3 7

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...