• Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

  Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti...
 • People Rally in Skopje, Moscow accuses West for the crisis!

  Led by the Social Democratic party SDSM, the opposition wants Gruevski to step down and make way for a technical government that would prepare fair elections. Thirty people were charged for terrorism after the clash, which reignited ethnic tensions in Macedonia. The country of 2.1 million barely avoided civil war following...
 • Putini i vogël

  Megjithatë, teoritë konspirative nuk duhet hedhur poshtë, sepse, me përdorimin e logjikës dhe arsyes, njeriu në bazë të fakteve ekzistuese mund të punojë që t’i testojë argumentet mbi këto teori, dhe të vendosë se cilat mund të jenë të qëndrueshme, e cilat të paqëndrueshme....
 • Të vrarë e të plagosur në përleshjet e Kumanovës në Maqedoni

  Rreth dy javë më parë, autoritetet në Shkup thanë se një grup prej rreth 40 njerëzish të veshur me uniforma të Ushtrisë së shpërbërë etnike shqiptare (UÇK-së) sulmuan një kullë të policisë në Gosincë, në kufirin verior të Maqedonisë me Kosovën dhe se kishte rrëmbyer shkurtimisht katër policë maqedonas....
 • MACEDONIAN POLICE IN DEADLY CLASH WITH ARMED GROUP

  On Friday, thousands of opposition supporters had joined nationwide protests against alleged police brutality in Macedonia. The protests started after opposition leader Zoran Zaev - citing illegally recorded conversations - accused the government of trying to cover up the 2011 police killing of a 22-year-old man....
 • Grupet e krimit nga Kosova të punësuar të nxisin konfliktin në Maqedoni?

  Një konflikt i armatosur shpërtheu në mëngjesin e së shtunë në periferi të qytetit të Kumanovës i populluar me shumicë etnike shqiptare, këto zhvillime kanë të ngjarë në prag të një kohe kur Perëndimi ka thelluar shqetësimin mbi stabilitetin në Maqedoni, ku qeveria është në litarë nga akuzat e...
 • Maqedonia në prag të një konflikti të sajuar!

  Një burim spitalor, i cili kërkoi të mbetet anonim, i tha Reuters se të paktën tre oficerë ishin plagosur rëndë. Rreth 5 civil shqiptar thuhet të jenë të vrarë nga luftimet në Kumanovë prej tyre një vajzë tetë vjeçare, informon një burim i paverifikuar i THE Frontliner....
 • Macedonia on the edge of yet another conflict!

  The events are likely to deepen concern in the West over stability in Macedonia, where the government is on the ropes over opposition allegations of illegal wire-tapping and widespread abuse of office....
 • Macedonian Journalists Protest Jailing of Colleague

  Media organizations condemned the imprisonment of a Macedonian investigative journalist after an appeals court in the Macedonian capital Skopje upheld the charges against him, albeit with a reduction in sentence. ASSOCIATED PRESS — SKOPJE, Macedonia Tomislav Kezarovski had been convicted and sentenced to 4½ years’ imprisonment in October 2013...

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...