• 10 vjet luftë për drejtësi

  Shteti është përgjegjës që më mohon të drejtën për drejtësi, të drejtën për t'u kthyer shëndoshë e mirë në shtëpi dhe për të gëzuar liritë e mia të garantuara me kushtetutë....
 • »In praise of WikiLeaks« Jill Stein

  I’ve gotten a first—hand look at how the establishment attacks people who challenge the status quo. These attacks are intended to brand their targets as pariahs and stigmatize anyone who dares to challenge this narrative....
 • Are Black Lives Terrorist Lives?

  Well, this is what happens when the full force of the domestic state-terrorism apparatus sets itself against the innocent and frequently impoverished citizens of colour that mistakenly chose to be born in the world’s self-acclaimedly freest and most prosperous nation: aka the Home of the Brave and Land of...
 • If Other Professions Were Treated Like Photography…

  what if other professions were treated like photography? Here’s what a “part-time professional’s” Facebook posts might look like if other careers experienced the “everyone’s a photographer” phenomenon,...
 • When medical personnel stand by and watch a murder

  »Even if we assume that medical personnel must indeed wait for sappers to determine that a wounded person doesn’t pose any danger – where was that sapper? Why doesn’t he or she automatically show up alongside the medical personnel?« Dr Tsil Regev...
 • Truqet sekrete të Kadaresë

  Kësisoj, Kadareja ngelet i madh, sikurse në shumë aspekte të tjera artistike, në mbulesën simbolike që ia bëri asaj që rrekej ta thoshte. Por, të rrezikuarit e Kadaresë shkonte gjer tek të shkruarit e kësaj novele. Ajo do të lindte vetëm kur regjimi i vjetër po vdiste…...
 • Putini i vogël

  Megjithatë, teoritë konspirative nuk duhet hedhur poshtë, sepse, me përdorimin e logjikës dhe arsyes, njeriu në bazë të fakteve ekzistuese mund të punojë që t’i testojë argumentet mbi këto teori, dhe të vendosë se cilat mund të jenë të qëndrueshme, e cilat të paqëndrueshme....
 • “Zërat e pafajshëm” të fëmijërive të këputura

  Analizë e filmit meksikan "Zërat e pafajshëm" me temë nga lufta civile në Salvador dhe rekrutimi i të miturve në radhët e Ushtrisë....
 • War on… investigative Journalism

  The craziest thing about this story is that Vedat has been officially recognised as a victim in a report of the US State Department for Human Rights, in a section entitled “Freedom of Speech and Press”....
1 2 3 19

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...