• Si zbatohet ligji dhe etika në media?

  Prandaj, aktiviteti i stafit të medias në Kosovë duket të jetë i paligjshëm. Ky është kodi etik dhe profesional mbi të cilin media e lirë operon në Perëndim, dhe të paktën në Mbretërinë e Bashkuar për të paktën dy dekada....
 • Berati dhe belaja me Turqinë

  Unë ngritem për të mbrojtur lirinë e shprehjes, por nuk mund të hesht kur një imam apo i ri dënohet për nxitje të dhunës derisa gazetarët duartrokiten. Unë jam pro-lirisë së shprehjes, por jo me Beratin. Nuk jam as me Beratin, e as me Erdoganin. Nuk mund të heshtim...
 • KOSOVË: Gjendja e Lirisë së shtypit më keqja në Ballkan

  Liria e shprehjes në Kosovë është ende e shtypur nga pesha e dhunës që vjen si pasojë e sundimit të kryekomandantëve të krimit në vend. Kosovarët mund të jenë talentët e rendit më të lartë botëror, por për ata, duket sikur nuk ka rrugë të hapur për të përparuar....
 • Çmimet Politike, për Inferiorët e Gazetarisë

  Mua më vjen keq për disa prej gazetarëve, të cilët edhe mund të jenë me të drejtë gazetarët më të mirë të vitit, por në fakt ata duhej të tregonin dinjitet duke refuzuar marrjen e çmimit nga një politikan....
 • PËR GAZETARINË DHE ÇMIMET PREJ LETRE!

  Gazetarët që hetojnë terrorizmin nuk janë kryeredaktorë, sepse pozita të detyron të jeni ngjitur për një karrige dhe jo në terren......

demokracia, vdes në errësirë. ...

fotografia, është politika jonë. ...

është krim të largohesh nga polemika. ...

liria e shtypit nuk është për të zbavitur dhe argëtuar lexuesin. ...